banner_kunstenaar
Shadow

De kunstenaar

Marcel, geboren in 1967, is al langere tijd bezig met creativiteit in hout, verf en vele andere materialen. Sinds 2009 houdt hij zich ook bezig met klei. Voor Marcel heeft klei iets wat in andere materialen ontbreekt.

Het bezig zijn met materiaal wat uit het diepste van de grond komt en wat vele mensen helpt om te “aarden”, helpt hem te ontspannen. Het is ook materiaal waarmee Marcel de beelden in zijn hoofd en dromen het mooiste mee uit kan werken. Zijn beelden komen tot leven door de emotie die hij ze probeert mee te geven.

marcel studio

Zijn vrouw, Lenny, is voor Marcel altijd een hele grote steun geweest. Zij heeft er voor gezorgd dat Marcel meer vertrouwen in zijn werk gekregen heeft en steeds groter is gaan werken. Zijn studio is inmiddels ook de plaats geworden waar hij tot rust kan komen. Vrijwel altijd heeft Marcel muziek die ervoor zorgt dat hij in zijn eigen wereld kan gaan, terwijl hij zijn werk voltooid.

Marcel is autodidact, dat wil zeggen dat hij het zichzelf heeft aangeleerd. Dit geeft voordelen, hij is zonder oordeel, het geeft hem vrijheid van werken, los van gevestigde kaders. Het heeft een nadeel, Marcel bezit de techniek van iemand in opleiding niet. Dit zorgt ervoor dat hij veel rond moet kijken, uit moet proberen, dus moet vallen en opstaan. Maar daarbij ook de klei en glazuur ontdekt op een manier waar je normaal niet bij stil zou staan.

Voorgaande jaren is Marcel druk met vormen zoals de druppel en de kubus bezig geweest. Dit zie je terug in veel van zijn werken. “Shape of Nature”,”Spiral” en “Illusion” (een tuinornament) zijn een aantal van deze voorbeelden. Sommige van zijn werkstukken worden gecombineerd met een andere aardse grondstof, metaal. Sommige nieuwe werken zijn helemaal uit metaal gemaakt! De ervaring met deze materialen leveren hele andere modellen op, maar wel zoals Marcel ze het liefst maakt: vol van emotie en voortgekomen uit zijn gedachten en dromen……

Zijn signaturelogo zielenteken

Al het werk van Marcel is herkenbaar aan zijn "signature", die je hier als voorbeeld ziet. Of het nu om een diepte afdruk gaat of een inkt stempel, dit is zijn kenmerk. Het is een zogenaamd zielenteken dat Marcel door de jaren ontwikkeld heeft en ook voor hem staat. Vind je werk van hem en wil je dan ook weten of het echt van hem is, deze handtekening moet dan ergens op het werk te vinden zijn. 

Geniet van zijn werk en mocht je vragen hebben, dan horen we het graag. Via "contact" kun je ons mailen.